DSC_7075

DSC_7075

Евродепутати обикалят региони, заради библиотеките

законодателство, което да обхване библиотеките в държавите от Европейския съюз. В нея участват и няколко от българските представители в парламента в Брюксел. Това доведе и Светослав Малинов днес в регионална библиотека "Пейо Яворов" в Бургас. Той се срещна с работещи в библиотеката. Целта бе да изслуша техните проблеми и предложения, които да представи преди започването на изготвянето на общия законопроект.

Директорът на "Пейо Яворов" Мария Бенчева предложи библиотеките да бъдат избрани за място за електронно управление, нещо което у нас все още се бави, като процес.

Евродепутатът записа предложенията, които се събират до края на годината. Тогава всички представители в парламента в Брюксел, които са се включили в инициативата, ще се съберат и ще кажат, къде какви са нуждите и как може да се намери решение за различните казуси чрез обща законова форма.

Преди да си тръгне, евродепутатът Малинов получи членска карта, която му дава достъп до книгите и услугите, които се предлагат в "Пейо Яворов".