Voda1

Voda1

Фестивал събира артисти в басейн на Младежкия културен център в Бургас.

Предложения за участие в него се приемат от български и международни автори, които отговарят на следните критерии: могат да бъдат ситуирани в предложеното пространство; изискват минимален бюджет за реализация/инсталация; изискват минимално време за инсталиране и няма да повредят или променят трайно материалната база, която използват.
Събитието ще има и съпътстваща програма, в която ще участват: Танцова академия за млади артисти - ателиета за съвременен танц с Ilze Zirina - Латвия, Александра Сошникова и Сергей Головнеа - Молдова, Lee Jung In - Южна Корея, Петя Стойкова - България, Стефания Георгиева - България и др.
Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата, Община Бургас, Младежки културен център и сдружение "Танц БГ".
Фестивалното пространство включва закрит басейн с размери 25 х 12,5 метра, който ще бъде празен по това време.
Произведенията ще бъдат разположени в помещенията на басейна и обхождащото го пространство. Те ще се случват едновременно или последователно в различните пространства/атмосфери. Зрителите ще преминават през случващите се презентации в избрана от тях последователност.