Фестивал събра танцьори в Царево

Тази вечер най-добрите ще бъдат наградени.

 

В двете фестивални вечери ще вземат участие студио "G" и "Хайфърс" от София, балет"Авангард" от Перник, танцови формации от Монтана, Приморско и Китен и танцово студио "Съншайнс" – Царево. Фестивалът се организира от читалище "Георги Кондолов" съвместно с Община Царево, Българска спортна танцова федерация и Българската танцова организация.

В дните от 5 до 11 юли се провежда и творческата седмица, съпровождаща фестивала. Разделени на групи, 120-те участници разучават диско денс при Едоардо Чиоли, стилът, който все още е нов за България. Хореографът ги учи на модерна техника. Председателят на Българската танцова организация Цветанка Гергинова е лектор по модърн стил и дава мастерклас на най-добрите участници, признати и на международната сцена. Захари Нанков преподава уроци по "хип-хоп", а Камелия Борисова- по акробатика.

Едоардо Чиоли е само на 23 години и вече е седемкратен световен шампион по диско денс и трикратен световен шампион по модърн, танцово шоу и джаз. Преди месец е спечелил стипендията за "Айко балет" в Ню Йорк на големия конкурс в Сан Марино. Едоардо е от Флоренция. Танцува по сцените повече от 15 години. Участва в спектакли и на Театро Верди и Театро Пучини.