Фирма дава 47 500 лева за плажа на Черноморец

Фирмата, чиято документация беше допусната до участие в търга предложи за "Черноморец" 47 500 лева. Очаква се най-късно в четиринадесет дневен срок наемателят да сключи договор и да започне да стопанисва плажа.

 

На 22 юли ще се проведе търг за наемател на "Резово". Министерството на регионалното развитие и благоустройство /МРРБ/ също провежда повторни търгове за шест плажа на територията на Бургаска област.

"Надявам се до две седмици неохраняемите плажове от тридесет и четири /34/ да намалеят с още няколко, но не залагам големи очаквания, защото повечето от тези ивици са неатрактивни и няма интерес към тях", каза след приключване на търга областният управител Константин Гребенаров.

Общият брой на плажовете в Бургаска област е сто и десет, от тях концесионери имат тридесет и шест, отдадени под наем от МРРБ са петнадесет, договори с кметовете на общини има сключени за двадесет и един, четири от тези плажове са с по различен статут – резервати: "Лилии" и "Ропотамо", а на "Скалите" и "Ахтопол" им липсва плажна ивица.