Новите попълнения подписаха договори с тима. Снимки ФК Созопол

Новите попълнения подписаха договори с тима. Снимки ФК Созопол

Отборът на ФК "Созопол" има пет нови попълнения. В близките дни се очаква да пристигне и централен нападател от Льо Ман, а с това да бъде завършена и селекцията. 

Три от новите попълнения взеха участие в вчер ашната контролна среща, спечелена от Созопол с 3:0 срещу тима на "Локомотив" - Горна Оряховица. Спарингът се проведе на изкуственото игрище на стадион "Трейс Арена " в Стара Загора, а следващата контрола на "небесносините" е с Хасково, отново там, на 19-и януари, събота, от 13:00 часа.

Изпълнителният директор на отбора Румен Димов представи пет нови попълнения, като само Христо Киров от "Септември" - София, който представихме по-рано, не е част от отбора. 

Полузащитникът Живко Димов, който идва от "Черноморец" - Бургас, е контузен, но вече тренира със своите съотборници. Димов е роден 19 декември 1989 г., един от малкото състезатели на "Созопол", който е част от сформирането на клуба през 2008. Димов е защитавал цветовете още на ОФК "Карнобат", "Миньор" - Раднево, "Поморие" и "Несебър". 

Непознатото име до този момент на феновете на "Созопол" е опитният централен бранител Мурад Ибрахим. Той е роден на 11 юни 1987г. Започва футболната си кариера в "Ботев 2002", бивш футболист на "Пирин" - Благоевград, "Пирин" - Гоце Делчев и "Банско", защитавал още цветовете на "Спартак" - Пловдив, "Любимец" и "Хебър" - Пазарджик.

Другите двама централни бранители са Иван Макриев и Златко Ненов. 

Иван Макриев идва от "Бдин" - Видин впечатлява с физиката и високият си ръст - 196 см. Роден на 31 май 1996г, играл още за "Пирин" - Гоце Делчев, ФК "Карнобат" и във Втора румънска дивизия за "Форесте", където треньор е бившия футболист на ЦСКА Флорентин Петре. 

Златко Ненов е добре познат на бургаската общественост. Младият перспективен бранител, който е роден на 17-и декември 1999г, е юноша на "Нефтохимик" - Бургас, а след това половин сезон защитава цветовете на градския съперник "Черноморец" - Бургас, откъдето е привлечен.

Петото ново попълнение е опитният вратар на ОФК "Карнобат" Роман Васенев. Руснакът е защитавал още цветовете на ОФК "Несебър" и "Ураган" Бояджик, добре познат на бургаската общественост, роден на 22 януари 1985 г., а именно той заменя напусналия страж Димитър Николов. 

Галерия