Фоторепортер показва в изложба малко познати кътчета от Южното Черноморие в Природонаучния музей в Бургас. 14 фотографии, отпечатани на хартия, разкриват красотата на Странджа и морето. Посетителите могат да видят Сфинска - каменна скала с човешки размери, намираща се край Синеморец, бряста - единстветото останало дърво от някогашната вековна гора, плажа на Арапя, село Бродилово - сгушено под някогашния изгаснал вулкан Голямата Папия, Резово, турския бряг и други места.

 

Снимките са правени от високо в продължение на две години. Татяна е летяла на мотоделтапланер и парапланер, управлявани от съпруга й Галин Байкушев. Ня някои от техните пътешествия на юг от Бургас са водили със себе си и първородния си син - Никола.

"Летяла съм и на 1200 метра и на 2 метра. Част от тези снимки са правени от височина 20-25 метра, за да се види обекта, който снимам", разказа Татяна. Летенето е другата й страст, след фотографията. Татяна Стефанова е фоторепортер на свободна практика. Тя е работила за вестниците "Черноморски фар", "Труд", "Фактор", "Дневник".

Поканата за настоящата изложба идва от музея. "Като дете мечтаех да завърша и да работя в природонаучния музей. Така че тази изложба тук е като сбъдната мечта", призна авторката.

Освен 14-те фотографии, посетителите могат да видят още 100 снимки събрани в мултимедията, озвучена с музиката на Джон Маклафлин.

Изложбата, озаглавена "Южното Черноморие - от въздух и земя" ще бъде показана и в други музеи в страната. След Бургас първо тя ще гостува в Националния природонаучен музей в София.