z61

z61

Футболен бос повери сина си на "Звездичка"

в зала "Младост" в сравнение с тези на клубния му тим. За него всичко това бе с по-специален привкус - сина му Филип бе една от главните действащи фигури в петата последна квалификация преди Никулденския финал между най-малките футболни таланти, които са поверени в сигурни и проверени ръце - ДФК "Звездичка" с почетен президент - Анатоли Нанков. Не е тайна, че продуктивната детска школа от Бургас се явява подготвителна в най-ранна възраст за водещите тимове. Отборът на Филипов-младши "Златното ключе" отстъпи след дузпи в решителен двубой, изпълнен с доста обрати на "Коледарче" от квартал "Долно Езерово". В случая обаче не победителя е важен, защото всички са такива, а усмивките и старанието на децата, които са бъдещето на родния футбол. Ежедневно те израстват под грижите на своите наставници в съответните учебни заведения. Футболната школа е чакана с нетърпение да прекрачи прага и на началните училища. Другите участвали градини в петия Никулденски турнир за излъчване на последния финалист бяха -"Златна рибка" и "Радост".

z101

Организаторите бяха се погрижили за всички да има грамоти,купи,минерална вода и сладки изкушения. По традиция спечелилия тим ще гледа безплатно 5Д кино. Решителните двубои за излъчване на призьорите са на десети декември пак в зала "Младост". Участниците са - "Раковина" и "Брезичка" с треньор Тодор Топалов, "Изгрев" и "Делфин" с треньор Васил Костов, "Веселушко" с треньор Нено Ненов и "Коледарче" с треньор Динко Господинов.

Близо деветстотин  момичета и момчета от двайсет и две учебни заведения премериха сили в рамките на месец на квартален принцип. Неизменен партньор е община Бургас, чието ръководство още преди половин година протегна ръце и се довери на новоизлюпилата се тогава "Звездичка". Спортното министерство, Регионалният инспекторат по образованието и Българския футболен съюз също са плътно до тима и съдействат активно когато се налага тяхната намеса.