DetskiFutbol1

DetskiFutbol1

Футболни асове оцениха таланта на децата

Капитанът на "Черноморец" и неизменен с години национал - Радостин Кишишев стигна по-далеч, наблюдавайки финалното за годината в родния му град състезание, с участието на дарования между три и седем годинки. "Неслучайно слънцето изгрява от изток. Преди играчи като мен правеха така, че това да се отнася у нас до голяма степен и в най-популярния спорт. "Звездичка" искрено ми вдъхва оптимизъм като гледам стотиците деца как боравят с топката и с какъв хъс играят за победа", каза Тинката, който извини Димитър Димитров-Херо за отсъствието му на турнира, понеже му предстоеше пътуване до Австрия за ново лечение с химиотерапия.

DetskiFutbol

Концентрирано с химикалка в ръка гледаше мачовете между малките футболисти и изпълнителния директор на "Нефтохимик" Благомир Митрев. "Очарован съм. Това което гледам е постигнато за отрицателно време и направо си е завършен продукт - толкова малки и толкова научени", каза Митрев който не скри, че вижда бъдещи качествени попълнения за школата на "шейховете". От името на спортния министър Свилен Нейков и шефа на БФС - Борислав Михайлов, бяха прочетени поздравителни адреси към екипа на "Звездичка" от регионалните представители - Иво Янакиев и Емил Табаков.

Шест учебни заведения достигнаха до финалната надпревара след проведените квалификации с участието на двайсет и две детски градини. Това стана възможно благодарение на община Бургас която се довери на проверените личности създали "Звездичка" в правилния възможен момент преди половин година. Зам.-кметовете Йорданка Ананиева и Лорис Мануелян имат ценен принос като двамата не скриха задоволството си като видяха високия заряд в мачовете,детските и родителските усмивки в зала "Младост". Отборът на "Изгрев" с треньор Васил Костов се наложи в спор за първото място след изпълнения на дузпи и равенство в редовното време срещу "Веселушко" с треньор Нено Ненов. В малкия финал "Раковинка" с треньор Тодор Топалов се наложи с 3:2 срещу "Коледарче" с треньор Динко Господинов. На пето място са "Брезичка" и "Делфин", от където обещаха реванш следващия път. Със сълзи на очи от вълнение и незабелязано от зрителските погледи, председателя на "Звездичка" - Петър Алексиев изгледа целия финален тур между децата. Същият се труди неуморно за явлението "Звездичка", но през последните дни бе "съборен" от тежък грип. "Ако Пепи Алексиев и Кево Дадурян не бяха правили лични компромиси, сега това нямаше да го има. Футболът ни е в миманса и реалността е много тъжна, но от Бургас се надявам да тръгне новото възраждане като това ще стане само с общи усилия както досега. Адмирации и за останалите школи в страната които се доближават до "Звездичка", каза пък почетния президент на тима - Анатоли Нанков.