Футболни игрища отвориха врати на "Спартак" на едноименния футболен клуб и комплекс "Локомотив".

 

"Искам да ви поздравя от името на главния инвеститор Пламен Стилиянов и от мое име - заяви на официалната церемония д-р Янко Станев, заместник-председател на Общинския съвет, общественик и радетел за спорта. - Ние повярвахме в проекта "Спартак" и благодарим на всички останали, които повярваха в него. Искам да благодаря и на тези, които сега не вярват, но ще повярват в този проект".

Кметът на община Варна Кирил Йорданов и председателят на Общинския съвет Николай Апостолов прерязаха лентата на новите футболни игрища. "Помня това място от десетилетия - заяви в словото си кметът Йорданов. - 41 години чакаше да му дойде времето да придобие вид, какъвто трябва да бъде. Тренирали сме лекоатлети и футболисти на сгурията, сега става място за подрастващи спартаклийчета. Бъдете здрави, защото именно игрищата са мястото и спортът е средството хората да останат здрави".

"Откриваме сега един мол, ще открием още няколко такива след време - се пошегува изпълнителният директор на спортен комплекс "Спартак" Христо Фурчев. - С развитието на този проект футболът в "Спартак" ще се върне там, където му е мястото. Вярвайте в това, което ще се случи".

Официалното откриване приключи с футболни срещи на деца от школата на "Спартак" и двубой между феновете на тима, в който се включиха и ветерани. Игрищата са оборудвани с осветление и са изградени с най-модерната изкуствена тревна настилка, с която превъзхождат по качество вече съществуващите във Варна терени с изкуствено покритие. Съвсем скоро ще бъдат завършени съблекални и фен-заведение. Така този спортен комплекс ще стане първият в града, който ще предлага освен терен възможност за съблекалня и баня, както и паркинг.

Записването за игра ще може да се осъществява по интернет. Във фен-заведението освен, че ще могат да се гледат спортни телевизии, ще може и да се залага на повечето спортни игри на родните букмейкъри.

 

Днес+