Галина Милева: Състоянието на МБАЛ Бургас е критично

"Предложението за издигането на неговата кандидатура бе моя. Отчитаме факта, че на него му е трудно да съчетава научната си дейност и грижите за малкото си дете и непрекъснато да пътува между Бургас и София. Искам да му благодаря за свършеното досега", заяви д-р Милева.

Доц. д-р Станчев пое бургаската болница през лятото на 2009 година. Тогава той я завари с натрупани задължения за 10 млн. лева и обеща състоянието да се подобри. Година след назначаването му и два месеца и половина, след като договорът му да ръководи МБАЛ Бургас бе подновен той подаде оставка. В момента доц. Станчев е в платен годишен отпуск.

Съгласно закона новият прокурист ще бъде назначен с решение на Общото събрание. "Нямаме кандидатура, на която да сме се спрели до момента", каза д-р Галина Милева.

Общинският съветник Ваклин Стойновски поиска днес ревизия на МБАЛ Бургас. Според него доц. Станчев трябва да бъде призован да отговори на въпроси на неговите колеги в местния парламент. "Трябва да поканим на разговор човека, който работи във фирма, в която община Бургас е съсобственик. За да каже, защо болницата е подписала анекса със Здравната каса, съгласно който се орязаха парите за здравното заведение и защо се работи със старите договори за доставка на лекарства?", пита Стойновски.