DSC_2280

DSC_2280

Ген. Михов се разграничи от скандала в АБВ

от листата на партията във Втори многомандатен район даде днес първата си пресконференция. На масата до него бяха - Георги Бинев, Антон Коджабашев и Драгомир Попов. Според близки до Коджабашев, той е избран на 14-ти декември в групата, която трябва да организира и проведе общинските конференции и да подготви областната. Бинев пък е избран за общински председател на АБВ в Бургас на форум, който се проведе на 11-ти януари и резултатите от него бяха обявени в писмо до медиите от Иван Киров - активист на партията. Попов пък е избран за лидер в Несебър на конференция, за която медиите не разбраха, че се е провела.

По време на днешния брифинг, даден от генерал Михов, нито един от тримата не взе думата и не беше представен като какъв седи на една маса с депутата. В дъното на залата присъстваха членове на партията, които участваха активно в предизборната кампания и бяха и в листата на АБВ за 43-то Народно събрание - капитан Георги Каров, Велина Тодорова, Румяна Цветкова, Антон Моралиев.

След изказването на генерал Михов, Румяна Цветкова (член на Изпълнителния съвет на женската организация на АБВ б.а.) попита депутата в качеството си на какви тримата присъстват на масата. "Те противоуставно се легитимират, защото изборът им не е утвърден от ръководството на партията", заяви Цветкова.DSC_2284

"Аз не съм член на АБВ и няма да се намесвам в партийното строителство на партията. Като депутат мога да се срещам с всеки. Централното ръководство ще решава за структурирането на партията по места. То наблюдава процесите. Изборите трябва да вървят, а когато му дойде времето съответните органи да ги утвърдят", заяви генерал Михов. По думите му няма идеологически причини, които да разделят хората в АБВ Бургас. "Антон Коджабашев и Петко Иванов (председател на Областния предизборен щаб б.а.) са на високо ниво в партията. Ако те не се оправят, аз ли ще ги оправям?", попита риторично генерал Михов. Коджабашев и Иванов са членове на Изпълнителния съвет на АБВ.

Според Румяна Цветкова, тя и останалите й съпартийци, които седяха в дъното на залата, не са били информирани за провеждането на конференциите и за взетите на тях решения, както и легитимни ли са те.

След края на пресконференцията, Антон Коджабашев, Георги Бинев, Драгомир Попов, Иван Киров останаха да говорят насаме, а генерал Михов побърза да напусне залата.