IMG_20140

IMG_20140

Ген. Михов: Умението да пишем вярно е урок по родолюбие Това каза генерал Михо Михов пред ученици и родители на откриването на новата 2014/2015 година в бургаското ОУ "Свети Климент Охридски".

"В живота на всеки човек има дни и събития, които остават вечни в поколенията на рода, от който сме произлезли. Този ден е не само знаменателен с това, че прекрачваме прага на училището, на нови приятелства, но този ден е и за благослов. Благослов, към идните поколения на майка България. Радвам се, че това училище носи името на свети Климент Охридски – един от седемте ученици на братята Кирил и Методий, които създадоха нашата азбука. Азбуката, на която вие първокласниците ще започнете да пишете", допълни генерал Михов.IMG_2014
Според ген. Михо Михов, българското образование се нуждае от единение и не на последно място промени, с които да се адаптира към съвременния свят. "Радвам се, че днес имах възможност да бъда на този празник. Българското образование, както е казал и Кръсте Мисирков се нуждае от единение, за да поддържа общественото съзнание на нивото на съвременните изисквания на живота", допълни генерал Михов.
По думите  му, ако се случи така, че АБВ  прескочи 4% бариера на предстоящите парламентарни избори, тя ще може да отстоява връщането на държавността, усъвършенстване на модела на политическата ни система и възпроизводство на нацията в многопланов път.
Генерал Михо Михов е водач на листата на коалиция АБВ във Втори многомандатен избирателен район Бургас.
АБВ участва на изборите за 43-то Народно събрание с бюлетина №14.