Георги Дюлгеров пя на концерт на Глория , въпреки, че съм търсила! Не съм вярвала, че толкова голям талант може да бъде и толкова добър приятел, толкова истински боец в творчеството си. Госпожи и господа, представям ви Жожо - Георги Дюлгеров и го каня на сцената заедно да изпеем една авторска песен на големия Георги Христов".

 

За част от присъстващите името на Дюлгеров бе неизвестно или малко познато. Но за интересуващите се от българска поп музика това име е познато. Георги Дюлгеров направи първите си стъпки на музикалната сцена в родния си Бургас на националния конкурс за изпълнител на българска популярна песен "Сезони", организиран от читалище "Пробуда". В началото на своята кариера Дюлгеров изпълняваше хитове на Георги Христов, до чийто глас се доближава много.

Певецът е участват няколко пъти на националния конкурс за българска популярна песен "Бургас и морето" като автор и като изпълнител. Той се качи на сцената на Летния театър и тази година за ретроспективния концерт, който върна публиката назад в годините.