GERB2

GERB2

ГЕРБ: Изборите за ЕП са червен картон за кабинета

ГЕРБ, избрани от Втори бургаски многомандатен избирателен район. През 2007 г. на евроизборите ГЕРБ има 21,57% срещу 17.51% на БСП, през 2009 г. ГЕРБ печели 20,46% от вота, а БСП – 14,53%. На 25-ти май за ГЕРБ гласуваха 34,44% от имащите право на глас в областта за ГЕРБ срещу едва 15,74% за БСП. Това заяви областният лидер на ГЕРБ - Бургас и народен представител Димитър Бойчев на пресконференция днес. На нея присъстваха депутатите Иван Вълков, Ивелина Василева, Снежина Маджарова, Диана Йорданова и д-р Галина Милева. Те обобщиха резултатите от проведените избори на 25 май, които ГЕРБ печели по категоричен начин в област Бургас.

"Вместо разкриване на нови работни места, безработицата се увеличи с 40 000 души след едногодишно управление на БСП. Строителството на автомагистрала "Черно море" с бюджетни средства, приоритет за област Бургас, се оказа също поредното празно обещание. Имахме въпрос в петък към министър Терзиева за доизграждането на пътя Бургас-Слънчев бряг, а отговорът беше 2018 г. Така управляващите започнаха да обещават какво ще строят след мандата. Задръстванията вече в този участък са факт и можем само да се надяваме да няма инциденти с фатален край. Строителството на Северния обход категорично също няма надежда да се случи. Около този приоритетен проект се обединиха всички кметове на областта по време на дебатите за Фонда за растеж. Това е и анализът на резултата, който постигнаха БСП на тези избори. Да не говорим и за отварянето на Зонатата за обществен достъп", коментира Димитър Бойчев.

Той припомни, че сегашните управляващи бяха хората, които твърдяха, че тези избори ще са тест за настоящата коалиция в зависимост от постигнатите резултати. "Те твърдяха, че ако ГЕРБ и Реформаторския блок имат по-висок резултат на тези избори, категорично ще се върви в посока предсрочни избори. Но виждаме как в момента правят какви ли не опити да легитимират това правителство и да не изпълнят обещанията си", допълни областният лидер.