DSC_2703

DSC_2703

ГЕРБ: Кабинетът иска служебна победа

е областният лидер на ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев. Реакцията му е по повод днешното решение на мнозинството в парламента, а именно, че за първи път в демократичната история на страната опозицията в лицето на най-голямата парламентарна група, каквото е ГЕРБ, няма представител в ръководството на ЦИК. Това е грубо нарушение на Изборния кодекс.

Бойчев и колегите му смятат, че този безпрецедентен акт създава възможност България да провали изборите за членове на Европейски парламент, а от там конституирането му и конституирането на Европейската комисия.

От ГЕРБ напомнят, че според българската Конституция, още в чл.1 се забранява каквато и да е партия да си присвоя народния суверенитет, а чл. 11 ал. 2 забранява която и да е партия или идеология да се превъплъщава в държавна.

"След като с формирането на правителство управляващите партии игнорираха вота на избирателите, сега се опитват да го направят втори път. Искат да подменят вота при формирането на институции, от които пряко зависи провеждането на следващите избори. Това е акт, който няма нищо общо с демокрацията и погазва законите и правата на гражданите", категоричен е Димитър Бойчев.

"Очакваме представителите на властта да осмислят своето решение от днес и то да бъде поправено", казва още народният представител от ГЕРБ.