DSC_0071

DSC_0071

ГЕРБ към БСП: Работете за Бургас, както го правят във Варна

Нашите съграждани не заслужават подобен тип дискриминация. Бургаска област трябва да продължи развитието си! Това заявиха депутатите ог ГЕРБ Бургас в декларация до управляващото мнозинство от БСП и ДПС. Повод за реакцията им стана разпределението на 350 млн. лева по фонд "Растеж и устойчиво развитие на регионите". По него община Варна ще получи 51 млн. лева, а община Бургас 5 млн. лева.

"Срамното разпределение на средствата по програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите" показа неприятната тенденция, за която многократно предупреждавахме. А именно, че проектите ще се оценят субективно и по безпринципен партиен признак. За съжаление това вече е факт.

Депутатите от БСП в Бургас и политическият кабинет на Областна управа доказаха,  че нямат лоби и авторитет в изпълнителната власт на държавата. На тях не може да се разчита за нищо, което касае развитието на региона. Анализът от програмата за растеж показва, че измерено спрямо населението, финансирането е по 15 лева начовек в общините на ГЕРБ, по 90 лева на човек в тези на БСП и по 133 лева при ДПС", се казва в декларацията на народните представители.
"Изключително цинично звучат обясненията от червената централа в Бургас, че за региона това е достатъчно и че можело да бъде и още по-лошо. Колко по-лошо? Напомняме, че 5 от общините в област Бургас получиха държавно финансиране в размерна 0 лева, като разбира се 4 от тях се ръководят от кметове избрани с бюлетината на ГЕРБ. Парадоксът е в това, че точно тези лишени от средства общини, бяха най-добре подготвени с най-висока проектна готовност. 
Наказателната акция е очевидна и оправданията,  че някога щяло да има втори тур на същата програма звучат абсурдно. Логиката на тази програма е проектите да се изпълняват до края на годината, освен това средствата вече са разпределени", се казва още в декларацията.