ГЕРБ: Масово регистрират работници по морето

Според него това е пропуск в избирателния закон. Имало фирми, които можели да си позволят да направят временна регистрация на свои работници в определена община. Целта е тези хора да гласуват на предстоящите местни избори през 2011 година. От партията са подали сигнал до компетентните органи.

"С тези регистрации те могат да гласуват в дадена община, но те реално нямат отношение към случващото се там", коментира Бойчев.

Той и колегите му от Бургас направиха отчет за свършеното през изминалата година, откакто ГЕРБ спечели изборите, а те станаха депутати. Димитър Бойчев акцентира на предизборните обещания, с които партията в града се е яви на парламентарните избори през 2009 година и какво от тези обещания е изпълнено. Сред свършените са - решението за проекта "Бургас-Александруполис", който вече не е приоритетен за правителството, продължаването на строителството на магистрала "Тракия" и в отсечката Стара Загора - Бургас, реконструкция на пътя Бургас-Малко Търново, улесненото издаване на визи на руски туристи, които искат да почиват у нас, прехвърлянето на държавната част от Морската градина на община Бургас, прехвърлянето на собствеността на остров "Света Анастасия" на местната администрация.