ГЕРБ отличи участниците в конкурса за великденски яйца Третото място е за ОДЗ "Ран Босилек". В дните преди големия християнски празник ГЕРБ дари 7000 яйца на детските градини в общината за да могат всички техни възпитаници да изрисуват по едно. Кампанията се провежда за трета поредна година, а конкурсът е за втора.

 

Журито, с председател художникът Живко Иванов акцентира на яйцата, където най-много си личеше участието на децата. Материалите, с които са украсени яйцата от тази година са повече от разнообразни. Освен с боички, декорациите са правени със салфетки, брокат, леща, памук, ориз, грис премесен с лепило.

Тъй като при втория конкурс избора за отличия беше в пъти по-тежък от миналогодишния журито реши, че трябва да има и поощрителни награди. Областният лидер на ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев присъди специалния приз за ЦДГ "Моряче". През 2009 г. при тях отиде голямата награда.

Общинските съветници също посочиха техен фаворит. Това са яйцата на ОДЗ "Коледарче" в квартал "Лозово". Те са лично изработени от децата в най-малката група, като едно от тях дойде лично с госпожите за си покаже великденското яйце.

Наградите все още са изненада и ще станат ясни, когато местните "гербери" отидат в детските градини, за да ги поднесат лично на победителите.