DSC_3051

DSC_3051

ГЕРБ: Отстраняването на шефа на порта е реваншизъм

първите седмици от управлението на новата Тройна коалиция. Твърденията на министъра на транспорта Данаил Папазов от преди месец, който заяви, че работи изключително добре с г-н Димов (на снимката), явно са били умело прикрити лъжи. Това политическо отстраняване на доказан експерт е начинът, по който управляващите работят – със задкулисни игри и неморални действия. Това заяви областният лидер на ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев по повод отстраняването на досегашния изпълнителен директор на пристанището - Диян Димов.

При последното си посещение в Бургас в края на юни месец тази година министърът на транспорта обяви официално пред медиите и обществото, че евентуалните промени в бургаския порт ще бъдат само "козметични".

"Ставаме свидетели на демонстративно разчистване на сметки от страна на БСП, с назначението на Николай Тишев, като изпълнителен директор на "Пристанище Бургас". Той е зам.-председател на Областния съвет на БСП в Бургас, бе кандидат за народен представител при предсрочните парламентарни избори и оглавяваше дружеството за работна сила към пристанището по време на Тройната коалиция. Назначението на Аргир Бояджиев за председател на Съвета на директорите на бургаския порт, също е повече от скандално. Недопустимо е човек, който бе с повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост и нанасяне на щета на държавното дружество, да се завърне в пристанището", коментира още Димитър Бойчев.

Според него, се демонстрира безпринципност в назначенията и управлението на държавните предприятия от страна на сегашното правителство. През септември миналата година стана ясно, че в края на 2009 г. пристанището е на загуба с близо 6,5 млн. лева. Изпълнителен директор дотогава е Аргир Бояджиев. През 2012 г. ситуацията е далеч по-различна – пристанището приключва годината с положителни резултати от около 3,5 млн. лева. "Тази огромна разлика е доказателство как се е работило по времето на Тройната коалиция и по какъв начин действията й са се отразили на "Пристанище Бургас", коментира народният представител от ГЕРБ-Бургас Иван Вълков.

Снимка Архив Chernomorie-bg.com