DSC_1439

DSC_1439

ГЕРБ подава ръка на опонентите си за здравния корпус

Здравния факултет в града. От началото на академичната 2014/2015 година 70 първокурсници вече се обучават в новосъздадениея факултет "Обществено здраве и здравни грижи" към университет "Проф. д-р Асен Златаров". Заради липса на сграда обаче, занятията се провеждат в другите корпуси на висшето учебно заведение. 

DSC_0989От ГЕРБ заявиха, че ще работят в следващото Народно събрание за отпускане на средства от държавния бюджет, с които да бъде довършена сградата за нуждите на новия факултет. За целта са нужни 4 млн. лева.

Кандидат-депутатите от ГЕРБ - Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Семир Абумелих, Галя Милева и Жечо Станков заявиха, че ще продължат работата си по довършване на сградата. Те призоваха и останалите партии, които участват в предизборната надпревара за 43-то Народно събрание и успеят да имат свои депутати от Бургас да подкрепят каузата.

Средства за довършването на сградата и оборудването на кабинетите трябва да бъдат отпуснати от двете министерства - на образованието и на здравоепазването. "Разбира се, че може да се търси и европейско финансиране след отварянето на програмите", допълни Ивелина Василева.