ГЕРБ подкрепя рокадите в Слънчев бряг

"Предстоящата промяна в борда на "Слънчев бряг" АД може да бъде сравнена със събитие голямо, колкото самото създаване на курорта. Ние, местните хора, бяхме изгубили надеждата за промяна из бетонните лабиринти на Слънчев бряг. През последните години станахме свидетели на разграбване, презастрояване, скандали, конфликти на интереси, непрозрачно и нецелесъобразно разходване на средства от приватизацията за проекти с противоречиво бъдеще, продажба на парцели без провеждане на търг, без ясни критерии и без експертна оценка, ремонтни и строителни дейности договаряни от дружеството с определени фирми без провеждането на конкурси, непрозрачно отдаване за стопанисване на паркинги, ваканционни влакчета, паяци и площи за алейна търговия на територията на дружеството и още много, прекалено много примери", се казва в декларацията на ръководството на партията в Несебър. Тя е била приета на отчетно-изборно събрание на партията в морската община.

 

Борд и изпълнителен директор управляват дружеството от 2001 година, по време на мандатите на три правителства. Въпреки лошите финансови резултати управляващите политически партии от БСП, ДПС и НДСВ не подмениха изпълнителния директор, а направиха само частични смени от членовете в борда.

Според ГЕРБ целите и задачите на всяко търговско дружество е да реализира печалба, която да раздели като дивидент с всички свои акционери. В случая със "Слънчев бряг" АД, според герберите, дружеството отдавна спряло да излиза на печалба.

"Не можем да не споменем и болния за нас, местните жители, проблем с мостиците на курорта. Отново "благодарение" на ръководството на дружеството десетки хора остават без препитание, въпреки че са инвестирали хиляди левове за купуване на атрактивни корабчета. Затова подкрепяме изцяло желанието за промяна от страна на ресорното министерство и все още вярваме, че Слънчев бряг може да бъде един от най-добрите морски курорти в Европа", се казва още в декларацията на партията.