Галя Желязкова отправи питане от трибуната на Народното събрание

Галя Желязкова отправи питане от трибуната на Народното събрание

"Надявам се да се предприемат навременни действия, за да могат ключови ремонти на пътища в област Бургас да бъдат завършени. А фирмите, които са работили да получат заплащане за направените разходи, защото така е справедливо",това заяви от трибуната на Народното събрание народният представител Галя Желязкова. В рамките на парламентарния контрол днес тя заедно с депутатите от ГЕРБ - Бургас Жечо Станков и Деница Николова отправиха въпрос по актуална тема към регионалния министър в служебния кабинет Виолета Комитова. Бургаските депутати поискаха повече информация какво се случва след отмяната на заповедта за спиране на ремонтите дейности от АПИ в областта.

"Казвате, че цяла България е разкопана. Това е факт, защото в нашето правителство се работеше. Не съм имала случай, както и моите колеги, да не сме отишли на среща и да сме провели приемен ден и хората да не се интересуват от пътища и инфраструктура в тяхното населено място", категорична бе Желязкова.

"Искаме да знаем означава ли отменената заповед, че ремонтите ще продължат, ще бъдат завършени и има осигурено финансиране за фирмите, част от коото са изпълнили на 100% дейностите си. В питането си обръщаме внимание на участъци като: Русокастро-Трояново, (Трояново-Айтос) – Винарско-Кръстина-Камено, (Средец-Меден Рудник) – Присад-Димчево-Маринка и други", поясни Галя Желязкова.

От името на колегите си от ГЕРБ тя коментира, че област Бургас е най-голяма по територия в страната. „Внезапното спиране на превантивните ремонти при възложени вече и в ход на изпълнение дейности, а част от тези дейности са изпълнение на 100%, създава напрежение и застрашава живота и здравето на хората по тези пътища. Най-голяма е тревогата на жителите на областта, които ежедневно ползват въпросните пътища. Икономическото развитие на региона е в пряка зависимост от достъпната инфраструктура“, поясни народният представител.

По думите на ресорния министър след отмяната на заповедта се работи, но от трибуната на НС тя не съобщи конкретни срокове и параметри за текущите ремонти.