DSC_2350

DSC_2350

ГЕРБ започна да връща своите хора в Бургас

Орешарски (кабинетът му бе подкрепян от БСП и ДПС б.а.), започнаха да се връщат по местата си. Първата рокада бе направена при служебното правителство на Георги Близнашки, когато в борда на директорите отновоо влезе Диян Димов (на снимката горе). Той бе освободен като изпълнителен директор на "Пристанище Бургас" ЕАД през май 2013. Целият борд на порта тогава - Диян Димов, Карамфилка Апостолова и Наско Драков бе сменен с Николай Тишев, Аргир Бояджиев и Стойко Танков. Година и три месеца по-късно Димов се върна в Съвета на директорите. А малко след изборите бе направена и втора смяна в борда и Диян Димов стана изпълнителен директор за втори път. На мястото на освободения Аргир Бояджиев бе назначен Иван Капитанов.

По-малко от седмица, след като правителството на ГЕРБ и Реформаторския блок с премиер Бойко Борисов и подкрепяно от коалиция "Патриотичен фронт", положи клетва в Народното събрание последваха две знакови завръщания. DSC_9814Началникът на Регионалния инспекторат по образование в Бургас Георги Даутев подаде оставка. На негово място се завърна освободената от кабинета на Орешарски Виолета Илиева, която е и общински съветник от ГЕРБ в местния парламент на Бургас.

Днес в борда на многопрофилната болница за активно лечение в морския град се завърна и д-р Георги Матев. Той бе освободен на 30 юли 2013 година. Тогава изпълнителен директор стана д-р Бойко Миразчийски, а в борда влезе д-р Георги Мигаров (до тогава общински съветник от Движение за социален хуманизъм б.а.). Година и три месеца по-късно, след завръщането на ГЕРБ в управлението на страната, и в МБАЛ Бургас се завръща д-р МатевDSC_8898. Предложения миналото лято от него за заместник д-р Миразчийски бе освободен. В борда обаче остава д-р Мигаров.

Сред новите назначения е и директорът на Регионална дирекция по горите - Венелин Радков, който е на поста от две седмици.

Рокадите по места ще продължат. С интерес се очаква и кой ще влезе в кабинета на сегашния областен управител Павел Маринов (БСП).