Глория ще изнесе първия си концерт в Летния театър на Бургас след по-малко от седмица. Снимка Личен архив

Глория ще изнесе първия си концерт в Летния театър на Бургас след по-малко от седмица. Снимка Личен архив

Попфолк звездата Глория ще изнесе концерт в Летния театър на Бургас на 20-ти юли от 20.30 часа. Заедно с нея на сцената ще бъдат Николай Славеев и дъщеря й Симона Загорова.

Глория гостува в морския град по покана на културна организация „Арт Мелпомена“. Билетите за концерта й се продават на каса „Часовника“

 

- Предстои Ви концерт в Летния театър на Бургас. Отдавна не сте имали изява в морския град. Какво е усещането от предстоящата среща с Вашите почитатели?

- Бургас е един от моите любими български градове и много интересни неща ме свързват с този град. Започнала съм началото на моята кариера в много вариететни програми. Бях много млада, може би около 20-22 години. Имам много хубави спомени от това време. И винаги с голямо желание и нетърпение очаквам срещата с бургаската публика, защото хората са много топли и отзивчиви, разбират от хубава музика без значение от нейния стил.

С най-голямо желание и нетърпение очаквам нашата среща.

Благодаря на културна организация „Арт Мелпомена“ за поканата. В тези трудни времена ще се радвам този концерт да се получи, така както аз и организаторите желаем и хората да останат доволни, защото всички ние имаме нужда от забавление.

- За разлика от Вас, Вашата дъщеря е стъпвала на сцената на този театър в Бургас и дори е печелила награда от конкурса „Бургас и морето“…

- За моя най-голяма радост това е нещо много престижно. Радвам се, че го направи и има такъв успех. В крайна сметка „Бургас и морето“ е една сериозна трибуна. Освен дарбата, която притежава, мисля че и песента й беше прекрасна, и се радвам, че тя бе отличена, и по такъв начин влезе в сърцата на хората, и взе престижното първо място.

- На 20-ти юли в Летния театър на сцената заедно с Вас ще бъде дъщеря Ви Симона, и Николай Славеев. Каква музика да очакват да чуят бургазлии?

- Бургазлии трябва да очакват разнообразна по стил музика. Ще се радвам хората да се насладят на нашите изпълнения. Аз харесвам попфолк музика, Симона си има свой стил. С нея имаме съвместни изпълнения, както и с Николай Славеев. Изключително много се радваме, че хората харесват нашите дуетни изпълнения на „Назад, назад моме, Калино“, „Катерино, моме“. Разбира се, че ги има и в други изпълнения, но се радвам, че им харесват нашите версии.

Хората ще чуят и новата ни дуетна песен с Ники Славеев, която излезе за 24-ти май. Песента се казва „С любимите хора“ и е смес на етно и фолклор. Музиката е моя, текстът е съвместно написан между мен и Мариета Ангелова.

Освен „С любимите хора“, пуснах и още две нови фолклорни авторски композиции – „Песен за приятелите“ и „Да празнуваме“. Музиката е моя, текстът е в колаборация с Мариета Ангелова.

Надявам се през тези два часа, които ни предстоят с публиката в Бургас да забравим за всички притеснения и за това, което ни заобикаля. В днешните трудни времена едва ли има някой, който да няма притеснение, най-вече от битов характер. Затова искам да накараме хората да се забавляват и да се поразведрят.

Самият факт, че се съгласихме с „Арт Мелпомена“ с президент Галя Петкова да се впуснем в това не лесно начинание в тези трудни времена, интересът е голям и се надявам да се получи хубав концерт.

- Пандемията се отрази ва всички. Вашата гилдия също пострада сериозно. Как се справихте?

- В тези времена най-добре си личат хората и кой кой е. Доста злорадство имаше по наш адрес. Много дребнави подхвърляния имаше. Но има една приказка – „Където е текло, пак ще тече“. Аз лично мога да мина през иглено ухо, само да съм здрава. Здрава ли съм, ще направя всичко за моята публика и за музиката. Има нещо, което малко ме притеснява, защото неотдавна преболедувах доста тежко ковид. Все още ме е страх да пея на закрито, в заведения. Предпочитам да пея на открито. Имам си моите страхове и съображения. Затова много благодаря на „Арт Мелпомена“ за поканата към мен, към Симона и нашия специален гост Ники Славеев.

Така че на концерта ни хората ще се насладят на различни песни. И се надявам да стане празник на културата и сетивата.

- В българската музика има доста примери за деца, които тръгват по пътя на своите родители музиканти. За разлика от мнозина ваши колеги, Вие не сте от този тип родители, които бутат детето си напред?

- Напротив. Всеки един родител иска най-доброто за детето си. Искала съм тя да бъде певица. Тя си е родена с този талант. Не беше проговорила, когато започна да си тананика. От бебе си личеше, че си е музикална.

Изучих я. Завършила е поп и джаз в Нов български университет в София. Като родител съм си изпълнила своите задължения. Оттук насетне всичко е в нейните ръце. Дано да има благодарност, защото за всеки родител е добре да чуе, че е помогнал, че е дал тласък на детето си. Аз съм отговорен родител, понякога строг, но такава съм. Искам нещата или да се правят, както трябва или не. Тя  пожела да се занимава с музика. Да си завърши висшето образование. Много съм горда с нея и с постигнатото до тук. Какво по-нататък ще се случва е въпрос за неин избор. Като родител по този начин избрах да я насоча с какво да се занимава и мисля, че това е нещото, което тя обича да прави – именно да пея. Има глава на раменете си, 24-25-годишна жена е, със семейство. Не е лесно. Животът е това. Животът е борба, да попаднеш при точните хора в точната ситуация. Ако искаш нещо да се случи, трябва да впрегнеш всичките си възможности, за да го постигнеш, ако не става, значи не правиш нещо, както трябва.

Пожелавам й да е здрава. Защото всички разбрахме, че здравето е най-важното. Всички да сме здрави. Има ли здраве, всичко се постига.

Галерия