Elen2

Elen2

Горските откриха убити сърни и елен

"Ропотамо", местност "Силихлар", на около 50 м. от главен път село Ясна Поляна. При  огледа на място е установено, че деянието е незаконно и представлява бракониерска проява. Откритите части от благородния елен са предадени за съхранение на ДЛС "Ропотамо". Уведомено е Районното управление на полицията в Приморско.

Мобилни екипи на РДГ Бургас откриха и две убити сърни на територията на Държавно горско стопанство "Кости", местност "Папуто", община Царево. Отново при рутинна акция, проверяващите чуват шум на автомобилен двигател, след което изчакват на пътя, от където се очаква да се появи превозно средство. Спрени са за проверка два високопроходими автомобила "Мерцедес" и "УАЗ". При огледа, в две раници са намерени труповете на животните. Проверени са разрешителното за лов и ловните билети. Установено е че, две от общо шестте лица нямат билети за лов. Ръководител на лова е служител на ДГС "Кости".

Задържани са ловните билети, разрешителното за лов, дивечовото месо и транспортното средство, в което са били раниците. Уведомено е Районно управление на полицията в Царево. По случая е образувано досъдебно производство.