DSCI0180-1

DSCI0180-1

Граждани на четири страни търсят услугите на центъра за имигранти

на Русия, Украйна, Индонезия и Сирия.

Темите, които разработи екипът на ИЦИ – Бургас напълно удовлетворяват очакванията на имигрантите, които искат  да бъдат подпомогнати в ориентацията си в новото общество, в което попадат. Заниманията започнаха с темите за запознанство и представяне на себе си и ще приключат със запознаването на чужденците с българската празнична система. Занятията се провеждат както в офиса на ИЦИ – Бургас така и на различни места, които представителите на трети страни живеещи в България посещават. В хода на заниманията са предвидени посещения на различни институции и учреждения в морския град.

Имигрантите, които живеят в Бургас и в региона търсят услугите на консултантите на ИЦИ - Бургас Ирина Буланова и Виолета Стоева по най-различни въпроси. Питанията им са в много широки граници и са свързани с възможностите за работа, пребиваване, европейска "Синя карта" за работа в ЕС и чисто битови теми.

Още утре имигрантите ще вземат участие в празничната манифестация посветена на 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.