Гръцкият посланик предлага среща на инвеститори в Бургас Това предложи гръцкият посланик у нас Данаи-Магдалини Куманаку на среща с областния управител Константин Гребенаров. Посленичката е на посещение в областта по повод визитата на Негово Всесветейшество Вселенския патриарх Вартоломей.

Данаи-Магдалини Куманаку сподели, че Бургас се развива с добри темпове спрямо останалите области в страната и причината това да е така  е доброто й  местоположение, както и фактът, че продължава да развива традиционните поминъци на населението – туризъм и селско стопанство. Тя прояви интерес към новите проекти за Бургас и най-вече за "Пристанище Бургас".

Константин Гребенаров запозна посланика с възможността за отдаване на Терминал 2а за насипни товари на концесии, поради фактът, че бе построен предимно, за  да обслужва "Кремиковци", а след прекратяване дейността на завода се затруднява връщането на вложените в строежа инвестиции. Той сподели, че предстои да се строи в "Порт Бургас" контейнерен терминал и освен това представи на високия гост проект "Супер Бургас", който с предвидената зона за отдих  ще отвори пристанището за гости и жители на Бургас.