Мугиша получва своето обучение в традиционен африкански танц, брейкденс и съвременен танц

Мугиша получва своето обучение в традиционен африкански танц, брейкденс и съвременен танц

Мугиша Франк ще изнесе танцовия спектакъл "Royalty" в Бургас. Той ще гостува в морския град в периода 18 - 20 април. Африканският хореограф, режисьор и поет ще гостува тук по покана на бургаското сдружение Танц БГ - Танцова компания "Дюн". В рамките на посещението си Мугиша ще проведе и отворен танцов уъркшоп за африкански танц, в който могат да се включат всички желаещи на възраст от 10 до 50 + години.

Гостуването на Мугиша в Бургас е част от инициативата на сдружение Танц БГ "Дни на Африка в Бургас". През 2022 г. "Дни на Африка" ще представят творчеството на африкански артисти от Сенегал и Руанда. Разширеното издание на фестивала ще се реализира през лятото на 2022 г.

Мугиша Франк ще проведе африкански танцов уъркшоп на 18-ти и 19-ти април от 18.00 часа в Културен дом на НХК, а на 20-ти април от 17.00 часа в Младежки културен център ще започне спектакълът "Royalty". Същият спектакъл ще бъде представен на 20-ти април и от 20.00 часа в Държавен куклен театър - Бургас

Билети за участие в събитието могат да бъдат закупени в НХК.

Мугиша Франк е мултижанров артист, роден в Руанда, продължаващ творческия си път като преподавател, режисьор, фасилитатор, артист в Руанда, Уганда, Танзания, Южна Африка, България, Румъния, Франция, Белгия, Испания, Германия, и САЩ.

Мугиша получва своето обучение в традиционен африкански танц, брейкденс и съвременен танц, което го мотивира да създаде свой уникален и разпознаваем стил на танцуване.

Работата му се фокусира върху деколонизацията на ума и тялото и трансформирането на всичко, на което той е бил научен като африканец, всичко което омаловажава него и неговата култура. Чрез работата си той изследва практики, по които можем да се върнем към простите древни традиции на нашите предци – холистичен, екологичен и ориентиран към душата начин на живот.

Като фасилитатор в областта на изкуството Мугиша работи с млади хора от различни културни и икономически среди. През 2012 г. той е съосновател на компания "Soul-Xpressions", която работи с младежи от цял свят, посвещавайки своето време и умения за изследване, създаване и споделяне на методологии, които издигат и подхранват всеки индивид в неговата уникалност, използвайки изкуства и движенчески инструменти.

Галерия