Христо Гърбов изиграва един от емлематичните театрални образи в българската драматургия - Големанов. Снимки ДТ Сава Огнянов

Христо Гърбов изиграва един от емлематичните театрални образи в българската драматургия - Големанов. Снимки ДТ Сава Огнянов

Христо Гърбов ще се въплъти в образа на Големанов от едноименната пиеса на Ст. Л. Костов на бургаската театрална сцена. Спектакълът гостува в морския град по покана на културна организация "Арт Мелпомена". Представлението ще се играе на 20-ти април от 19.00 часа в зала "Тончо Русев" на Културен дом Бургас (бивш Културен дом на НХК б.р.).

"Големанов" е постановка на драматичен театър "Сава Огнянов" - Русе. Режисьор е Орлин Дяков. В спектакъла участват още - Венцислав Петков, Евгения Явашева, Ивайло Спасимиров, Йовко Кънев, Любомир Кънев, Милен Димитров, Надя Банчева, Петя Венелинова, Татяна Цветкова, Тони Тончева.

Големанов е безсмъртен! Затова и пиесата на Ст. Л. Костов продължава да бъде актуална и днес. По нищо не се различават днешните мераклии за министерски постове, за депутатски заплати от тогавашните. Жаждата за власт, разбирай пари и влияние, никога няма да изчезне от нашите ширини. Разбира се, това е забавно, разбира се, това е смешно, колкото и тъжно да звучи.

Билети за бургаското представление се продават на каса "Часовника". То ще се играе при 30% от капацитета на залата и при спазване на всички противоепидемични мерки.

Галерия