Dubarov

Dubarov

Художникът на Общината празнува 60 г. с изложба в галерията на Дружеството на бургаските художници на улица "Александровска" №22.

В изложбата Дубаров ще представи 30 от най-новите си творби. Експозицията включва живопис, акварел  и стъклопис.
Николай Дубаров работи изключително в областта на монументалните изкуства - мозайка, витраж, фреско, секо, монументална пластика, интериорен и екстериорен дизайн. Професионалните му търсения са свързани с намирането на съвършения синтез между архитектурата и изобразителното изкуство - хармония, която е в основата на неговото творчество. За това отделните му произведения винаги са неразделна част от средата, в която се намират, а цялостните интериори и екстериори, които създава, са едни завършени произведения на изкуството.
Авторът е реализирал над 30 самостоятелни монументални произведения в различни техники, цялостния дизайн на множество обществени и публични пространства - офиси, хотели, ресторанти и частни домове, най-новите сред които са в Бургаски свободен университет, морския парк Царево и много други. Участвал е в множество изложби и конкурси на национално и международно ниво.