DSC_0207

DSC_0207

И с покана, и без - Станишев идва в Бургас

за евродепутати, номинирани от структурата на партията в морския град.

"Още на 6-ти декември м.г. поканих председателя ни лично и сега повторих поканата, той прие", каза общинският председател на БСП Бургас Евгений Мосинов.

Бургас обаче е единственият град в страната, който Станишев ще посети във връзка с провеждащите се конференции за издигане на евродепутати. И поводът съвсем не е отправената му покана. Според членове на партията, идването му няма да мине безоблачно. Миналата неделя (12-ти януари) президентът Георги Първанов бе на тайна среща в Бургас, за да опипа почвата и да види на каква подкрепа може да разчита. И това е само една от причините за визитата на Станишев в Бургас. Според запознати с партийните дела, председателят на партията не е особено доволен от случващото се в Бургас последните няколко месеца.

220 делегати ще участват в конференцията на 25-ти януари. До този момент са номинирани 30 кандидати за евродепутат, като 14 са членове на организациията в Бургас. След последните събития в БСП, е отпаднала номинацията за Ивайло Калфин, който е получил в Бургас 5 номинации. Той обаче прие да бъде първи в листата на Георги Първанов и неговото движение "АБВ".