И Валери Еличов излиза на сцената на "Солени ветрове"

Във второто му издание ще пеят 10 жени, 7 млади автора и 13 нови имена от цялата страна – София, Варна, Шумен, Пловдив, Велико Търново, Айтос и Бургас.

 

Конкурсът е част от летните празници на изпятата поезия под надслов "Солени ветрове", провеждащи се също за втори път в Бургас, а основните цели на фестивала са популяризирането на стойностната авторска песен и създаването на нови песни с изявена гражданска позиция.

На 26 юни отново от 17.00 часа е началото на конкурса за нова авторска песен – "Срещу вятъра", а от 18.30 часа следва "Кръгът на барда Плюс", в който ще прозвучат изпълнения на поетите от "Кръгът на барда" и техни приятели. Час по-късно – от 19.30 часа е гала-концертът, на който ще прозвучат най-добрите песни от това второ издание.

Отличените автори ще бъдат наградени. Тази година освен голямата награда за нова песен "Срещу вятъра", ще се връчват специална награда на читалище "Фар" и награди на "Кръгът на барда".

Празниците на изпятата поезия са организирани от клуба за авторска песен "Кръгът на барда" и читалище "Фар" с подкрепата на Община Бургас.

 

Снимки Етелка Пирева