Инициативата се провежда за поредна година

Инициативата се провежда за поредна година

Инициативата "Ден без автомобили" ще се проведе във Варна на 22-ри септември. За времето от 09.00 до 19.00 часа ще бъде преустановено движението на пътно-транспортни средства по булевард "Сливница" - в частта от кръстовището с булевард "Мария Луиза" до кръстовището с булевард "Княз Борис I" и по булевард "Княз Борис I" - в частта от кръстовището с булевард "Сливница" до кръстовището с булевард "Цар Освободител". Организатор на събитието е сдружение "Варна - Европейска младежка столица".
В същия часови диапазон, ще бъдат въведени следните маршрутни промени за автобусни линии 9, 14 и 409, съобщават от общинската фирма "Градски транспорт". Посока курортните комплекси, след кръстовището на булевард "Мария Луиза" с булевард "Сливница", автобусите ще преминават по булевард "Мария Луиза", булевард "Цар Освободител", на кръстовището с "Княз Борис I-ви" ще се включват по маршрутите си.
За посоченият период няма да се обслужват спирки "Севастопол" и "„Академията". Маршрутните промени се въвеждат двупосочно.