През следващите две седмици температурите ще са около и над 20 градуса

През следващите две седмици температурите ще са около и над 20 градуса

Така очакваното от всички циганско лято идва. Постепенно температурите ще се повишават, като в края на тази и началото на следващата седмица ще са високи за сезона – 25-26 градуса в низините.

Ще бъде предимно слънчево. Това е защото Балканите, а и цяла Южна Европа са под влияние на високо атмосферно налягане. Все пак сутрин ще бъде студено, на места може да има мъгли, най-вече около водните басейни. Но през деня и най-вече следобед времето ще бъде хубаво, слънчево и приятно.

Тази нощ ще бъде предимно ясно и почти тихо.

Минималните температури ще бъдат 4 и 9 градуса, по Черноморието до 11 градуса. В сутрешните часове на места около водните басейни ще се образува мъгла.

През деня над страната ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над източните и планинските райони, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури – между 17 и 22 градуса. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за октомври.

Над планините ще има по-значителни увеличения на облачността и на отделни места ще превали слаб дъжд, над 2300 метра – слаб сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 12 градуса, на 2000 метра – около 5 градуса.

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места слабо ще превали. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха – 17-19 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.