Играчките на Зашито с любов са предпочитан подарък за всеки празник. Снимки Любомира Коларовалиева

Играчките на Зашито с любов са предпочитан подарък за всеки празник. Снимки Любомира Коларовалиева

Играчките на "Зашито с любов" прелетяха разстоянието от Бургас до Северния полюс. Това е само една от дестинациитге, до които са стигнали изработените в морския град играчки за деца. А зад "Зашито с любов" стои Любомира Коларовалиева - една софиянка, която е живяла в Канада, но намира любовта и своя дом в Бургас.

Признава, че желанието й да шие се е превърнало в реалност. Съдба, както Мира го определя. Родителите й, най-вече баща й, са били против да учи за шивачка. И когато започва да прави първата играчка на детето си я е зашила на ръка, защото не е умеела да шие на машина. Оттогава са минали няколко години, а играчките на Мира са зарадвали десетки деца. "Оцениха ги, защото са ръчно изработени от естествени материали. Използвам памучни платове и пух за пълнежа им", разказа Мира. Играчките й са предимно за деца от 2 до 5 години. От плата тя сътворява любимите анимационни герои на най-малките.

"Не обичам да отказвам поръчка, все едно предавам коледно желание", споделя създателката на "Зашито с любов".

Изработването на играчките отнема време. За около седем - осем часа тя успява, заедно със своята помощничка, да направят десетина играчки. Първо трябва да се нарисува модела, след това да се изреже плата, после да бъдат зашити отделните му части, след това да бъде напълнен с пуха и довършен.

Мира е категорична, че децата усещат, когато една играчка е направена с ръце и любов. Затова и нейните са желан подарък за всеки повод. Разбира се най-търсени са по това време на годината, когато наближават празници. Тогава и поръчките рязко скачат.

Преди да отпътува всяка играчка се опакова, а в кутията Мира оставя ръчно от нея написано писмо, все едно, че е от Дядо Коледа.

Играчките й се продават успешно и в чужбина. "Стигнали са до места, които дори не съм си мечтала да посетя като Хонг Конг и Нова Зеландия", споделя Мира. Все повече се търсят и у нас. Не само, защото са добре изработени, но и заради достъпната им цена.

Играчките на Мира може да видите във фейсбук страницата "Зашито с любов"

Галерия