Игри, песни и настроение за Деня на детето

Своя празник отбелязяха и най-малките деца в неравностойно положение на Бургас от Дома за медико-социални грижи за деца "Вяра, Надежда и Любов". Малчуганите бяха подготвили шарена програма на морска тематика за всички свои гости и приятели, а тя премина под съпровода на известни песни, свързани с Бургас и морето. Децата и педагозите от дома, влизаха от роля в роля - малчуганите бяха рибари, капитани на кораб, русалки и плажуващи на импровизирания морския бряг. Празничната програма нямаше да е толкова пъстра без участието на децата от ЦДГ "Веселушко", които изпълниха арабски танц, и децата от бургаския хор "Милка Стоева", които се включиха в празненството с изпълнението на три песни.

 

Отделно тържество бе оргранизиранео и за дневния център за грижа на деца със специални нужди, който функционира на територията на ДМСГД "Вяра, Надежда и Любов" от месец март, тази година и представлява част от новата стратегия за управление и развитие на институцията.

С множество празнични прояви на няколко места в Несебър бе отбелязан Денят на детето. Богата и пъстра програма за 1 юни бе изцяло в ръцете на най-малките жители на община Несебър, които имаха  възможност (и я използваха до край) да покажат своя талант  пред връстниците и родителите си. Множество желаещи да покажат пред насъбралата се публика какво са научили и какво умеят най-добре препълниха сцената в Южния парк. Стихчета, песни и танци се премесиха с китки от балони и флагчета "Синьо лято" в една приятна феерия от цветове, звуци и възприятия. Чрез специалната програма – "От деца за деца" в празника се включиха различни на възраст малчугани. Всеки един от тях се изяви по своему и бе част от всичко случващо се в големия детски ден. В проявата се включиха и родителите, които бяха неотлъчно до децата си  и ги подкрепяха  през целия празник.

Най-новата инициатива на община Несебър "Синьо лято", насочена към най-малките жители, имаше своето първо проявление днес - колоездачна обиколка на града. Идеята бе децата на Несебър да изкарат колелата си и да се включат във велоразходката из родния си град. С флагчета "Синьо лято" малчуганите преминаха по велоалеите на града, предвождани от велопатрулите на общинското звено за самоохрана и родители доброволци, и имаха  възможност да се порадват на красотата на природата и родния град. Целта на амбициозната нова инициатива е, с помощта на общинското ръководство, децата на Несебър да изживеят незабравимо и изпълнено с приятни емоции, синьо лято. Затова през идните месеци, в културната програма на общината, ще бъдат включени специални събития за малките й жители.

Малко по-късно празничният 1 юни за най-малките жители и техните родители ще продължи в амфитеатъра в стария град. На сцената там ще се състои традиционният годишен концерт-продукция на класовете по Български народни танци от Обединената общинска школа по изкуствата при община Несебър. В празничната програма над 130 деца от 5 до 15 годишна възраст ще покажат най-добрите си изпълнения. Веднага след празничния концерт-продукция, детският представителен танцов ансамбъл /възпитаниците от 7 клас/ ще се подготви и отпътува за гр.Апен, Германия, където ще участва в Международен панаир на изкуствата.

Най-привлекателното място на летището в Сарафово се превърна в сцена на изкуствата, където децата рисуваха, пяха и се забавляваха. "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД  организира детския празник, за да зарадва децата от Дом за деца лишени от родителска грижа "Щурче" в град  Средец и тези на служителите в дружеството.

Малките художници показаха своите завидни умения, изобразявайки на белите платна самолетите, които се движеха по перона в този празничен ден. С тях пяха и танцуваха и весели клоуни, които специално бяха дошли за празника. За всички малчугани имаше и торбички с лакомства. Така, със стотици детски усмивки започна юни месец за "Летище Бургас".

Децата рисуваха и на лятната естрада "Охлюва" в Бургас, която бе отласяна от музика, игри и закачки. Повозиха се и на моторите на членовете на клуб "Морски братя".