Иновациите влизат в образованието от градината до университета

Той се организира от сдружение "Образование и технологии" с подкрепата на Община Бургас, "Майкрософт – България", университет "Проф. д-р Асен Златаров" – Бургас и Регионалният инспекторат по образование на МОН. Целта е учители и преподаватели да обменят идеи, които след това да намерят своето приложение в образователния процес. Желанието на организаторите е да помогнат за въвеждането на иновациите в детската градина и училището, за използването на интерактивна дъска в обучението, за намиране на ново приложение на забравените щрайх проектори и за въвеждане на т.нар. модел "мултипойн" - свързване на един компютър с 20 монитора например.

 

Във форума ще участват 111 преподаватели и учители от университети в Бургас, София, Велико Търново, Шумен, Пловдив, които ще представят различни разработки, доклади и презентации, както от практиката, така и от участието им в международни конференции по цял свят.

След обмяната на опит в края на тридневния форум ще бъде направен анализ като най-добрите идеи и предложения ще бъдат публикувани в списание "Технологии" и издадени на диск. С приоритет ще бъдат разработките, които са лесно приложими, евтини за реализиране и реално ще влезнат в класните стаи.