IMG_2397

IMG_2397

Интензивни ремонти в Царево преди началото на сезона

се извършва на улиците "Морска" и "Крайморска", където е подменен водопровода и отклоненията към сградите. Предстои премахване на съществуваща асфалтова настилка, полагане на нов асфалт и подмяна на тротоарните настилки  с асфалто-бетон. В най-кратък срок ще започнат и ремонтните работи по реновирането на улица "Черно море". Там ще бъде подменен уличният водопровод и сградните отклонения, след което ще бъде извършен и цялостен ремонт на уличното платно, прилежащите тротоарни настилки и уличното осветление. Подмяна на част от водопровода се извърши и на улиците "Преображенска" и "Христо Смирненски". В квартал "Василико" ще бъде изградена изцяло нова улица – улица "Преображение", включващо канализация и водопровод, полагане на асфалтови и тротоарни настилки.IMG_2374

Успоредно с това продължават дейностите по изграждане на пешеходна и велоалея от бензиностанцията към Гробищен парк Царево. Трасето и е успоредно на пътното платно и включва тротоарни настилки за пешеходците, асфалтово покритие за велосипедистите, пейки и осветление. В района на старата автогара се ремонтира съществуващата зелена площ и се преустройства във водно огледало с осветление и озеленяване.

Започна санирането на старото крило на ОДЗ "Ален мак". По този начин сградата ще придобие нов облик и ще бъде енергийно ефективна. Ще бъде положена топлоизолация и ще бъдат подменени парапетите на терасите. Изцяло нова ще бъде вертикалната планировка на двора на детското заведение. Премахнати са старите детски площадки, като те ще бъдат подменени с нови, отговарящи на съвременните изисквания за безопасност. За радост на всички деца от ОДЗ "Ален мак" детските площадки за игра на открито ще бъдат с напълно нови и повече на брой съоръжения за игра, а настилката ще бъде ударопоглъщаща.

По време на лятната ваканция на учениците в СОУ "Н.Й.Вапцаров" ще бъде извършен цялостен ремонт на покрива на учебното заведение. Ще бъдат приложени и мерки за енергийна ефективност – ще бъда поставена топлоизолация на покрива на сградата. Същите дейности ще се извършат и за покрива на ОДЗ "Делфинче" в град Ахтопол.