Интрига в Бургас. Държавата МБАЛ "скочи" срещу частната

, от държавната Многопрофилна болница за активно лечение реагираха, че при тях такива операции се правят по 6 на месец!

 

 

Оказва се обаче, че затова знаят само пациентите и медиците в държавного здравно заведение, защото досега такава информация не бе оповестявана публично от там.

"Най-честите байпаси са на бедро - това за нас е рутинна операция, която извършваме много често. В никакъв случай не може да се твърди, че в Бургас това не се е правело досега", коментира д-р Валентин Василев завеждащ Отделението по съдова хирургия в МБАЛ Бургас в отговор на новината, дошла от "Дева Мария", че такава операция в Бургас се прави за първи път.

Според информацията разпространена до медиите, отделението е възстановено в структурата на МБАЛ Бургас през ноември 2010 година. От началото на месец март към екипа по съдова хирургия в Бургаската болница ще се присъедини и специалистът д-р Огнян Матков, който има богат опит в областта на съдовата хирургия.

В момента всички легла в отделението са запълнени. Пациентите са от Бургас, Ямбол и Сливен, има и болни от други области на страната.

От началото на годината МБАЛ Бургас има сключен договор със Здравната каса за всички пътеки по съдова хирургия и пациентите не заплащат нищо, твърдят от болницата.

Явно борбата между двете здравни заведения ще е за пациенти. Остава те да преценят в ръцете на кой лекар да се доверят и при какви условия да им бъде извършена дадена операция, за която ще си платят. Защото на всички е ясно, че дори при договор с касата, последният който плаща е пациентът. А за здраве, всеки дава пари.