Инженер осъди ВиК за неправомерно наказание от страна на изпълнителния директор инж. Ганчо Тенев.

 

"Бях незаслужено наказан за това, че отказах да завиша акт "Образец 19" за натурално завършени строителни-монтажни работи касаещи извършване на пътни настилки", обяснява мотивите за наказанието Куцаров.

"Съгласно договора с "Пътни строежи 2001" АД аз - като длъжностно лице следва да го спазвам, а именно да не завишавам както крайната цена на акта, така и единичните цени, които формират отделните технологични операции в акта. Съдебното дело, което заведох срещу "ВиК" ЕАД се отрази върху работата ми. Тя всъщност изцяло ми беше отнета лично с устна заповед от инж. Ганчо Тенев. Въпреки че го осъдих нямам достъп до служебния ми компютър и съм системно репресиран, като не ми се дава възможност да извършвам служебните ми задължения. Тази агония продължава вече една година, а аз съм редовен служител на дружеството", се казва в писмото на служителя разпространено до медиите.

Решението на Бургаския районен съд по този случай е: "Осъжда "Водоснабдяване и канализация" ЕАД - Бургас, представлявано от Ганчо Йовчев Тенев, да заплати на Живко Събев Куцаров сумата от 520 лева, представляваща направените по делото съдебни разноски. Осъжда "Водоснабдяване и канализация" ЕАД - Бургас, представлявано от Ганчо Йовчев Тенев, да заплати в полза на Държавата държавна такса върху уважените искове в общ размер 160 лева.

Според Куцаров в дружеството от години "системно се извършват строително-монтажни работи единствено с обръч от фирми, които не работят в интерес на дружеството и разбира се на държавата. Допуска се явен конфликт на интереси от страна на изпълнителния директор".