Италианец и сърбин влизат в ръководството на "Черноморец"

Тези промени се очаква да бъдат утвърдени на Общото събрание на акционерите, насрочено за 30 август, каза мениджърът на "акулите" Красимир Балъков. "Двамата ще бъдат от голяма полза за нас с опита и международните си контакти", смята Балъков.

 

Идната седмица предстои да бъде подписан договор с френския нападател Муса Койта. "Такъв тип футболист нямаме, но това не означава, че титулярното място му е гарантирано. Той е типичен таран, който ще изостри конкуренцията в атака", коментира Балъков. Той съобщи и за вратар на проби. До вторник ще се вземе решение дали в тима да бъде привлечен 21-годишният сърбин Лазар Йовишич, който впечатлява с ръста си от 202 см. През последните два сезона младият страж е играл в португалския "Насионал" /Мадейра/.

Ако до 30 август Нилтон  Кардосо и  Роберто  Карбони не си намерят нови отбори, "Черноморец" ще опита за разтрогне договорите с тях. "Те са коректни футболисти. Искам да се разделим с тях по най-добрия начин. Добре подготвени са, ще бъде жалко, ако още 6 месеца не играят. В България има отбори, които ги харесват, но нямат финансовите възможности да ги вземат. Надявам се и мениджърите им да си свършат работата в търсене на нови клубове", каза Балъков. Той припомни, че още преди началото на сезона е заявил на Кардосо и Карбони, че няма да разчита на услугите им.