Иван Бахчеванов стана художник на годината на приза се определя от 11-членно жури. За отличието тази година Иван Бахчеванов успя да изпревари двамата си основни претенденти - Андрей Янев и Йордан Петров.

 

Тазгодишният носител на приза "Художник на годината" сподели своя мечта - да има нова и голяма галерия в града. Кметът Николов обеща, че предстои реставриране на Графичната база в Морската градина, където това лято бе възстановен Международния пленер по скулптура.

Освен наградата за най-добър художник в залата на Дружеството на художниците на улица "Александровска" бе връчен и друг станал традиционен приз "Бург на годината". Победителят се определя чрез гласуване на слушателите на "Радио 1". Победител в тазгодишната надпревара стана младият боксьор Денислав Суслеков. Напролет той спечели бронзов медал от Световното първенство за юноши в Баку, Азербайджан. 16-годишният спортист е потомствен спортист. Баща му - Радослав Суслеков е носител на бронзов медал от Световното първенство в Берлин, Германия през 1995 година.

 

Снимки Етелка Пирева