Избират механик на годината във Варна

Участниците ще трябва да сменят за време части по окачването "Moog" на преден мост и части по спирачната система "Ferodo" на заден мост. Жури съставено от представители на организаторите - "Federal-Mogul" и "EURO 07", ще следи дали задачата е изпълнена спрямо стандартите за качество. Състезанието ще се проведе в два кръга: квалификации  в девет града в страната и финал през месец септември в Пловдив.

 

Преди началото на финала в Пловдив през месец септември, финалистите ще трябва да попълнят въпросници, в които ще трябва да отговорят на въпроси свързани с информацията представена по време на презентациите от квалификационните кръгове. Всеки грешен отговор ще бъде наказван с допълнителни секунди. За големите награди, които ще се разпределят на финала ще мерят сили десетте състезатели, дали най-добро време за изпълнение на задачите по време на квалификационните състезания.

Голямата награда за победителя дал най-добро общо време по двете задания на финала през месец септември в Пловдив, ще бъде невероятно пътуване до Тунис, където ще има шанса да се наслади на оff-road  преживяване с джип през пустинния район на солено езеро Шот ел Джарид в Тунис. Двамата състезатели постигнали съответно най-добро време за смяна на части по окачването и съответно най-добро време за смяна на части по спирачната система на финала, ще получат като награда лаптопи.