Goldyn_Retrivyr

Goldyn_Retrivyr

Избират най-красия голдън ретривър са в нея да участват над 30 кучета. Съдия на изложбата ще бъде госпожа Хедър Морс - дългогодишен развъдчик и съдия на тази порода.  

Родината на голдън ретривъра е Англия, където той е създаден през XIX век. Представителите на породата са добри ловци, които обичат водата. Имат отлично обоняние и се използват при търсенето на наркотици. Освен това те могат да бъдат и водачи на слепи хора и приятна компания вкъщи.
Голдън ретривърът има пропорционално тяло, покрито с гъста, водоустойчива козина, която може да бъде права или вълниста. Тя е по-дълга по крайниците и опашката и има характерна окраска в златисто-кафяво или кремаво. Височината му варира от 50 до 61 см, а теглото му – 25 до 37 кг. Главата е широка и има заострена муцуна, кафяв нос, нежни, кафеви очи и висящи, със средни размери уши. Шията е силна, а опашката дълга, но не и навита. Представителите на породата имат т.нар. "мека уста", т.е могат да носят яйца в устата си без да ги чупят.
Официалното откриване на изложбата в Бургас е предвидено за 10:00 часа на 13 юни, събота, в парк "Изгрев".
По време на изложбата Община Бургас ще раздаде рекламни фланелки във връзка с кампанията "Европейски град на спорта 2015".