Избират с конкурс текст за "Завръщане в Бургас" до 30 май 2011 година на e-mail: [email protected] или на пощенския адрес на Община Бургас, гр. Бургас, ул. "Александровска" 26 за Пресцентър. Оценяването ще се извърши от 5 членно жури, в което ще влизат музиканти от група "Горещ пясък". Победителят ще има възможността да участва в цялостния процес по осъществяването на песента, както и да посети безплатно всички събития на Община Бургас през фестивалното лято на 2011 година.

 

Кампанията "Завръщане в Бургас", е насочена към успелите в страната и чужбина бургазлии, и стартира още през 2007 г. на Никулден, когато незабравимия бургаски поет Иван Ванев, автор на текста на песента "Бургаски вечери", включи празничното осветление на града. Една година по-късно, да сподели празника със своите съраждани, в Бургас пристигна талантливият композитор Тончо Русев.

Инициативата върна в родния й град в края на септември 2009 след дългогодишно отсъствие признатата в цял свят оперна прима Райна Кабаиванска, а празника на Бургас – Никулден събра на една сцена големият български актьор Георги Калоянчев, популярната актриса Мария Статулова, поета Пейо Пантелеев и музикантите от група "Мери бойс бенд". През 2011 година благодарение на кампанията завърнахме в родния град Антон Дончев и част от младите таланти на България родени в Бургас.