Пейко Янков не е участвал на извънредната сесия днес. Снимка Архив Черноморие-БГ

Пейко Янков не е участвал на извънредната сесия днес. Снимка Архив Черноморие-БГ

Обявеният за издирване общински съветник от Несебър е Пейко Янков. Информацията все още не е потвърдена официално от органите на реда. "Един от участниците в престъпната група в Бургас е общински съветник в Несебър", това съобщи на брифинг в столицата днес ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева. По думите й това "добре говори на всички как криминалната престъпност се е сраснала и с властта".
"Този общински съветник до момента не се е явил. Независимо от това вчера беше извършено претърсване на банкова касета, която е държал същият общински съветник, в която беше открита сумата от 60 хил. лева", коментира Начева.

Мащабна акция на полицията се проведе вчера сутринта в Бургас под ръководството на специализираната прокуратура и ГДБОП. При операцията бе задържана организирана престъпна група за рекет, телесни повреди и разпространение на наркотици, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Арестувани  бяха 19 души. Един от участниците в тази група е несебърският общински съветник.

Пейко Янков е син на Димитър Янков, който бе застрелян на 9-ти май 2007 година на улица "Гладстон" в Бургас. По това време той беше председател на ОбС - Несебър. Янков бе собственик на хотели, казино и заведения в Слънчен бряг. След смъртта му бизнесът бе поет от сина му Пейко Янков. Той тръгна по стъпките на баща си и също влезе в ОбС. Пейко Янков е съветник от групата "Сила" в местния парламент на Несебър. На последните местни избори партията вкара трима съветници - Янков, Красимир Мавров и Румен Кулев, който е председател на ОбС.

Пейко Янков не е бил на извънредната сесия на местния парламент, която се е провела днес в Несебър, научи "Черноморие". Съветниците са разглеждала само една докладна записка.

Един от престъпната група е съветник от Несебър