Работата по изясняване на случая продължава. Снимка Архив Черноморие-БГ

Работата по изясняване на случая продължава. Снимка Архив Черноморие-БГ

Издирват 41-годишна полска гражданка, отседнала в Поморие, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР Бургас. Тя пристигнала на море заедно с мъжа си и двете си деца. Полякинята е в неизвестност от 1-и юли. След подаден сигнал в полицията, жената е обявена за издирване.

Своевременно е сформиран екип от служители от група "Издирване" към отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас и служители от Районно управление - Поморие, които проверили множество сигнали и постъпили допълнителни данни относно възможното местонахождение на полякинята.

В хода на оперативно-издирвателните мероприятия са проверени и различни  адреси, като на един от тях, разположен на поморийската улица "Райна Княгиня" и обитаван от 54-годишния И.П., са намерени множество цигари без акцизен бандерол. Иззети са общо 466 120 къса цигари без акцизен бандерол от марките "LM", "Marvel", "Compliment Blue", "Compliment Violet", всичко на обща стойност около 93 000 лева.

И.П. е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234, ал. 1 от Наказателния кодекс за контрабанда.

Издирваната полякиня продължава да е в неизвестност.