Изложбата ще бъде експонирана на Флората и е с вход с билети. Снимка Архив Черноморие-бг

Изложбата ще бъде експонирана на Флората и е с вход с билети. Снимка Архив Черноморие-бг

Изложбата на живи тропически пеперуди, допълнена тази година с колекция от големи български и чуждестранни кристали, отваря врати на 4-ти юли.

Яйца, гъсеници, какавиди, пеперуди – пълната метаморфоза на красивите насекоми може да бъде видяна от всички посетители на изложбата на живи тропически пеперуди в експоцентър "Флора". Наситено, пъстро и живо преживяване, което усмихна стотици бургазлии и гости на града през последните няколко години.

Кръглата зала отново ще събере най-пъстрите живи платна, рисувани от природата, в периода от 4-ти юли до 31-ви август 2022 г.

Приятна изненада тази година ще носят и подредените специално за събитието големи български и чуждестранни кристали. Колекцията от планински кристали, манганокалцит, кварц и др., която може да бъде разгледана по време на изложбата, е на Александър Янев. Акцент сред експонатите е огромен аметист от Южна Америка, който ще бъде показан за първи път в Бургас.

Изложбата ще е отворена за посетители всеки ден от 09:00 до 19:00 часа.

Входът за пенсионери и учащи е 2 лева, а за възрастни - 5 лева. За групови посещения е предвиден семеен билет на цена 8 лева, а деца под 7 г. и хора с увреждания ще разглеждат изложбата безплатно.