P1110622

P1110622

Израел дарява реаномобил на бургаската МБАЛ

голяма загриженост към нашите сънародници", това заяви Н. Пр. Шаул Камиса – Раз, извънреден и пълномощен посланик на Израел в България по време на среща с кмета.

На срещата присъства Орлин Мандов, почетен консул на Израел в Бургас.
Дипломатите и кметът обсъдиха техническите възможности в Бургас да бъде въведена високотехнологична система за пълно 24-часово видеонаблюдение на целия град и стратегически транспортни обекти.
"Необходимо е много прецизно заснемане, особено около летището, жп и автогари. Изискването на Община Бургас ще е видео информацията да се съхранява дълго време на сървъри, с висока  защита", уточни Димитър Николов.
Градоначалникът сподели пред посланик Шаул Камиса – Раз, че хотелиери по Южното Черноморие са проявили интерес да се срещнат със специалисти от Израел, които се занимават с охрана на туристически обекти.
Предстои скоро в Бургас да пристигнат специалисти, в различни области на медицината, които да консултират своите колеги. Идеята е в бъдеще да бъдат създадени специализирани клиники за диагностика и лечение на различни болести.
Бургаската МБАЛ още не е получила 260 000 лева за лечение на израелците, пострадали при атентата. Парите трябва да бъдат преведени от застрахователните компании. До този момент обаче това не е направено.