R_Boval

R_Boval

Изследовател на Египет идва в Бургас на Древен Египет и автор на световните бестселъри "Загадката Орион", "Пазителят на сътворението", "Тайната стая", "Египетският код", "Талисман" и др. 

Робърт Бовал, известен на читателите по света с революционната си теория "Корелацията Орион", ще бъде гост - лектор в семинар по археоастрономия. В рамките на семинара младежите, които ще участват в него, ще се запознаят с основите на съвременната наука археоастрономия, която изучава познанията за Космоса и небесните тела на отдавна изчезнали цивилизации по техните мегалитни паметници и съоръжения. 
Това е трета визита за Робърт Бовал в България, но за първи път той ще участва в инициатива с културно-образователна и обществена насоченост към младите хора на Бургас. Семинарът ще се проведе в зала 2 на експоцентър "Флора" на 17 и 18 юни от 18.00 часа. За да може повече бургазлии и почитатели на Бовал да се запознаят с иновациите, приложението и значението на археоастрономията, входът за събитията е свободен за публика, като ще има осигурен и симултанен превод от английски език.
Проектът "Астрономия на древността" се осъществява от фондация "По следите на древните" с подкрепата на Община Бургас, като част от Програмата за съфинансиране на културни проекти.